dimecres, 5 d’octubre de 2016

Un trosset de Barcelona a Montreal [Barcelona Bar Espresso]

Imatge del local el passat onze de setembre

La cultura té molts vessants. La globalització  comunicativa i comercial en la què vivim permet el coneixement de diverses realitats sense moure'ns de la nostra ciutat o poble. Permet, també, de vendre una determinada idea d'allò que vols expressar, encara que aquesta idea sembli allunyada de la cultura social que t'envolta. Si passegem per Montreal (Québec-Canadà) podem trobar, per exemple, un local regentat per un barcelonès enamorat de la cultura catalana on dinar, sopar o simplement prendre un tallat o picar una tapa amb pa amb tomàquet. "Barcelona Bar Espresso" va obrir les portes el mes de juliol d'enguany, fruit de l'esperit emprenedor  d'Ernesto Jimenez de Anda i la seva parella que fins llavors residien a Barcelona.


Aquesta no és una història més de pur màrqueting empressarial que se n'aprofita d'una marca comercial potent ("Barcelona") per captar clients quebequesos delerosos d'exotisme europeu o per copsar l'interès de turistes i treballadors catalans i espanyols. Darrere del nom del local i del logo amb l'icona de la Sagrada Família s'amaga un veritable cas de defensa de la cultura i llengua catalana, com ja fan sospitar un parell de detalls a l'entrar a l'establiment: "Tot sembla impossible fins que es fa". Aquesta frase de Nelson Mandela traduïda al català resa en una de les parets. En d'altra hi podem trobar un mapa de Catalunya dividida en vegueries de l'època de la Generalitat republicana. Podeu trobar la carta en català i tenir una conversa en la llengua d'Âusias March amb els responsables del centre, en un ambient propi de la ciutat comtal al bell mig del Montreal quebecois.

Per a més informació de l'obertura de l'establiment, podeu consultar aquesta entrevista en llengua anglesa:

https://chewonthis.co/2016/09/22/barcelona-bar-espresso-an-interview/

Barcelona Bar Espresso a Facebook






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada