dijous, 25 d’agost del 2016

"Elefants blancs", un nou projecte de cinema en català

Descripció del projecte

Elefants blancs,el curtmetratge basat en el conte d' Ernest Hemingway , «Hills like white elephants».Dirigit per Artur Trias. Produït per Català Productions. Amb Roger Casamajor i Mireia Aixalà com a protagonistes.
En un dia calorós d'estiu una parella espera el tren en una atrotinada estació. Normalment viatgen, beuen cervesa i tasten noves begudes alcohòliques. La conversa que enceten és reiterativa. No és la primera vegada que ho parlen. Però la qüestió és...de què parlen que sembla tan important? On van?
Tu ets un xafarder més. Estàs allà al bar de l'estació assegut a una taula. Veient tot el que passa, però en realitat només ets un xafarder en una conversa aliena. Una conversa que sembla interessant. Una conversa on potser acabes esbrinant qui són i que fan allà. Intueixes que es tracta d'una parella i ells tindran la seva conversa, aliena al fet que tu estiguis allà, escoltant. Per tant, no parlen per tu. No parlen perquè tu t'assabentis que és el que passa, de què és el que els hi passa, sinó que parlen per ells.
Unes paraules de l'escriptora Maria-Mercè Marçal que fan referència a aquesta història:
"La insinuació és una de les millors coses que hi ha. Dir les coses clares és massa fàcil, en el sentit que no posa cap tipus de resistència per a que s'entenga el missatge, no deixa espai per el misteri. I sense misteri no hi ha desig, i sense desig és tot molt trist. No estic parlant de res sexual (o sí però preferisc insinuar-ho només). Parlo de desig de conèixer, de saber, d'entendre. De dir a mitges esperant que s'entenga el missatge... o no."
"I podríem tenir tot això. Podríem tenir-ho tot, però cada dia ho fem més impossible."
"Després tot anirà bé. Tot serà com abans"
MIREIA AIXALÀ
Actriu en nombroses sèries de TV3 com' La memòria dels Cargols', 'Temps de Silenci' , 'Lo Cartanyà', 'Infidels' i 'La Sagrada Família' entre molts altres. També ha actuat en pel·lícules com 'Laia, el regal d'aniversari' de Jordi Frades, 'L'orquestra de les estrelles' d'Eduard Cortés, 'Presumptes implicats' d'Enric Folch o 'Xtrems' d'Abel Folk són alguns dels títols més destacats. També ha actuat en nombroses obres de teatre que realment és impossible de poder anomenar aquí perquè no hi ha prou espai. Vaja, una actriu en tota regla!
ROGER CASAMAJOR
Actor en nombroses sèries de TV3 com 'Temps de Silenci', 'Ventdelplà',  'La Via Augusta' , 'Infidels', i  'Gran Nord' entre molts d'altres. I en sèries nacionals com 'Los hombres de Paco'. També s'ha dedicat al món del cinema en pel·lícules com  'La sucursal' (telefilm) de Jesús Font, 'El mar' d'Agustí Villaronga, 'Salvajes' de Carlos Molinero, 'Estrella del sur' de Luis Nieto, 'La ciutat oculta' de Carles Balagué, 'Nubes de verano' de Felipe Vega, 'Amor idiota' de Ventura Pons, 'Locos por el sexo' de Javier Rebollo, 'El laberinto del fauno' de Guillermo del Toro , 'El coronel Macià' de Josep Maria Forn, 'Després de la pluja' (telefilm) d'Agustí Villaronga i 'Pa negre' d'Agustí Villaronga on va guanyar el premi Gaudí com a millor actor secundari. El currículum d'aquest noi no s'acaba mai!
Segurament coneixeu a Artur Trias com actor de nombroses sèries de TV3 com 'Kubala Moreno i Manchón', 'El cor de la ciutat', 'La memòria dels cargols', 'Nissaga de poder', 'Secrets de família', 'La Lloll' i 'Estació d'enllaç' entre molts d'altres, tot i així, ha dirigit innumerables projectes audiovisuals.
Va començar a dirigir espectacles teatrals el 1990 amb 'Una història del Zoo' d'E.Albee al Teatre principal de Maó i des de aleshores no ha parat!
"La insinuació provoca el desig de saber"
"Dir les coses clares és massa fàcil"
Tenim el plaer de que la BSO sigui del compositor Jordi Cervelló.
Estudià violí amb Joan Massià i composició amb Josep M. Roma i marxà més tard a Milà, Siena i Salzburg. Des d'una estètica independent, ha cercat un equilibri entre la tradició històrica i la sensibilitat musical contemporània. Ha fet també tasques pedagògiques com a professor del Conservatori de Badalona del 1982 al 1996 i com a autor del tractat Principis fonamentals sobre la tècnica general del violí, i també com a crític. El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi i l'any 2010 el Premi Nacional de Música . El fons de Jordi Cervelló es conserva a la Biblioteca de Catalunya.
"De dir a mitges esperant que s'entenga el missatge... o no"
Som un equip de professionals de Barcelona que des de fa temps que treballem junts en tots els projectes. Generem molt bon ambient i això es nota en el resultat final.
Equip:
Director - Artur Trias
Cap de producció - Ànnia Català
Ajudant de producció - Marc Torramilans
Directora de fotografia - Gemma Rogés
Estilisme, art i maquillatge - Olivia Cucala
Cap de so - Pere Salvat
Compositor - Jordi Cervelló.
Foto-fixa i dissenyador del pòster - Juanma fotografia.
Dissenyador de la imatge de la samarreta i bossa de tela - Alejandro Albano.
L'estació de tren de Fornells de la Selva.
Fornells de la Selva és un municipi de la comarca del Gironès que forma part de l'àrea urbana de la ciutat de Girona.
Al nord limita amb el municipi de Girona; al sud, amb els de Riudellots de la Selva i Campllong; a l'est, amb els de Quart i Llambilles; i a l'oest, amb els de Vilablareix i Aiguaviva.
L'estació de tren de Fornells de la Selva és el lloc ideal per aquest rodatge per la seva estètica conservada. Dins de l'estació hi ha un museu amb maquetes plenes de vies, trens i conserven el bar en perfectes condicions!
Convidem a tothom que faci una passejada pel temps i visiti el museu de dins de l'estació!
L'espai, els colors, aporten la imatge que volem construir en aquest curtmetratge ambientat als anys 40/50. Tot i així, haurem de tapar alguns grafits! En aquest espai es crearà la terrassa del fals bar de l'estació de tren! Falta taules i cadires de fusta clàssiques, pintar i decorar. Li farem un canvi de look total!
"Sense desig és tot molt trist"
"Resistència per a que s'entenga el missatge"
Les vostres aportacions serviran per:
  • Lloguer de material tècnic: lloguer de la càmera, les òptiques, el trípode, els focus per quan rodem l'interior del bar, tot el material per gravar so, etc. Quasi tot el finançament anirà a parar aquí.
  • Art i decoració: Les taules i les cadires per la terrassa del bar, pintura per pintar els grafits, un moble per tapar la caixa trencada que servia per picar el bitllet, una ràdio antiga i altres objectes de decoració dels anys 40 tant per la terrassa del bar com per l'interior del bar.
  • Desplaçament: Tants els actors principals com l'equip viu a la província de Barcelona. Per tant, som uns quants que anem cap a Fornells de la Selva! Cal cobrir el cost de gasolina del transport fins a la localització per el dia 4 i per el dia 5 i potser lloguer d'una furgoneta per transportar el material tècnic i l'atrezzo.
  • Catering: menjar i beguda per l'equip per els dos dies de rodatge. Que consta de litres de cafè (allà estarem a les 6h del matí!) esmorzar, dinar i quelcom de manteniment per no arribar a casa morts de fam abans de sopar!
  • Organització campanya crowdfunding: La seva organització comporta una sèrie de despeses en impostos i gestió que també esperem cobrir amb les vostres aportacions.
  • I si podem, quelcom per postproducció: Si el verkami va tant i tant bé que passem de l'import els aprofitarem per la difusió i la distribució. Seria genialpoder arribar a els 3.000€ i fer una difusió i distribució com cal!
Ens agradaria molt que et sumessis al projecte Elefants Blancs, es per això que hem elaborat un sistema de recompenses molt ampli on segur que trobes quina és la que t'agrada més! Ens agradaria molt que poguessis venir a veure una de les tres sessions que es portaran a terme, tot i així si no pots trobaràs la mateixa recompensa sense la invitació a la sessió i les recompenses s'enviaran a casa teva, a la oficina o allà on diguis.
De moment, tenim una dissenyador treballant en el disseny de la samarreta i de la bossa, en quant tinguem el disseny definitiu penjarem aquí mateix la imatge.
Descripció de les recompenses:
- Agraïments als crèdits: El teu nom i primer cognom apareixeran als crèdits finals del curtmetratge.
- Visionat online exclusiu: Rebràs per correu electrònic un link i des de allà podràs veure el curtmetratge. És important no compartir aquest link per les xarxes socials ja que és només per tu.
- DVD: Rebràs el curtmetratge en DVD perquè el vegis tantes vegades com vulguis. T'ho enviem a casa o si has escollit l'opció a assistir a una de les tres sessions, t'ho donarem en mà. Si has escollit l'opció de la invitació a la sessió i finalment no poguessis venir no passa res, et poses en contacte amb nosaltres i t'enviarem les recompenses a casa sense cap problema!
(Possibles petites variacions en el disseny final ja que encara falta incloure els logos dels patrocinadors)
- Invitació a la sessió: Tens tres opcions de sessió: a Barcelona, al Baix Llobregat o al Gironès, tu esculls quina sessió et va millor o quina et queda més a prop! En totes les sessions hi haurà pica - pica, brindis, col·loqui amb el director, preguntes a els actors i gaudir del curtmetratge en una pantalla gran. Al final de la vetllada, es portarà a terme el sorteig de complements dels actors (el barret o guants de l'actriu o el barret de l'actor. A cada sessió es sortejarà un dels tres complements) També el sorteig de la sorpresa! (us assegurem que cosa bona!) Finalment, fotografies amb els actors i el director i una estona perquè us puguin firmar allà mateix les vostres recompenses!
- Fotografia amb el director i els actors: Vols un bon rècord del curtmetratge? Que millor que tenir una fotografia amb els actors i el director que et farà un fotògraf professional el dia de la sessió del curtmetratge! Te l'enviarem per correu electrònic. A casa impresa te l'enviarem si has escollit l'opció de rebre-la. Sigui com sigui no et quedaràs sense la teva fotografia si vens a la sessió!
- Samarreta: Samarreta (M o L). Si has escollit l'opció sense invitació t'enviarem la samarreta a casa, si tens l'opció a invitació te la donarem en mà el dia de la sessió. Si finalment no poguessis venir a la sessió no passa res, ens ho comentes i t'enviarem la samarreta a casa.
Tant a la samarreta com a la bossa hi ha escrit:
LLENGUA . CULTURA . LITERATURA
Perquè si has apostat per aquest projecte és perquè ets el seu defensor!
- Bossa de tela: Bossa de tela amb una imatge del curtmetratge. Per anar a comprar, com a bossa de mà... pot ser el complement perfecte i ideal. Tu esculls per a què la faràs servir!
Si has escollit l'opció sense invitació t'enviarem la bossa de tela a casa, si tens l'opció a invitació te la donarem en mà el dia de la sessió. Si finalment no poguessis venir a la sessió no passa res, ens ho comentes i t'enviarem la bossa de tela a casa.
Sigues defensor de la LLENGUA , CULTURA I LITERATURA!
- Sorteig complements actors: Ja has vist el barret blanc que porta l'actriu? Pot ser el teu complement perfecte en un casament, comunió o on vulguis tu! El teixit del barret és ras i de color blanc. Està valorat en 50€, comprat nou a dos nois dissenyadors de Barcelona. És únic i exclusiu! L'elegància personificada!
També entra en sorteig el barret de l'actor. De color marró fosc amb una tira de tela de color blau marí. El complement ideal per protegir-te del sol aquest estiu! El seu valor és de 25€, completament nou.
Finalment, sortejarem els guants de l'actriu. Els típics guants d'estiu que portaven les noies a els anys 40/50.Des de fa anys que aquests guants s'utilitzen a les comunions.Uns guants molt elegants, còmodes i frescos!
- Sorpresa: Sorteig de la sorpresa. Molt no podem dir perquè sinó deixaria de ser una sorpresa, oi? Només us podem dir que us agradarà! (Hi haurà un sorteig de sorpresa per a cada sessió).
- T'ho enviem tot a casa: Si has escollit l'opció per a rebre totes les recompenses a casa, s'inclouen despeses d'enviament. No t'has de preocupar per res, simplement fes-te mecenes i rep totes les teves recompenses!
Recompenses exclusives per empreses:
- Publicitat de la teva empresa a Internet: Publicitat de la teva empresa a les xarxes socials del curtmetratge, a les xarxes socials de la productora i el logo de la teva empresa a la pàgina d'inici de la pàgina web de la productora.
-Fotografies del teu producte al set: Fotografies del teu producte en el set de rodatge a càrrec d'un fotògraf professional. Fotografies amb gràcia que podràs penjar a les xarxes socials de la teva empresa i que rebràs per correu electrònic. Fotografies de promoció.
-Fotografies del teu producte amb l'equip: Fotografies del teu producte amb els actors i el director a càrrec d'un fotògraf professional. Fotografies amb gràcia que podràs penjar a les xarxes socials de la teva empresa i que rebràs per correu electrònic. Fotografies de promoció.
- Publicitat en el making of del curtmetratge: Si tens samarretes negres o fosques amb el logo o el nom de la teva empresa, l'equip tècnic se les posa un dels dos dies del rodatge i el logo de la teva empresa apareixerà en totes les fotografies i vídeos del making of del curtmetratge que anirem penjant a totes les xarxes socials tant del curtmetratge com les xarxes socials de la productora.
- Opció a escollir: Rebre-ho a casa o venir a la sessió amb invitació: Hi ha dos opcions per escollir, o rebre les recompenses a casa amb tots els costos d'enviament coberts per nosaltres o venir amb invitació a una de les tres sessions i recollir allà les recompenses. Amb la invitació s'hi afegeix la recompensa de la fotografia amb el director i els actors.
- Emplaçament Elefant 1: L'emplaçament només es pot efectuar si la teva empresa comercialitza ampolles de beguda alcohòlica. Cal també que la imatge de l'etiqueta pugui aparentar que és dels anys 40/50. La seva ubicació serà en un prestatge del bar interior. I apareixerà entre un i dos plans en el bar interior. Necessitarem que ens enviïs dues ampolles.
Emplaçament Elefant a l'alimentació L'emplaçament només es pot afectuar si la teva empresa comercialitza productes alimentaris que per lògica es puguin trobar en un bar (olives, patates de bossa, embotits, etc,) Cal també que la imatge de l'etiqueta pugui aparentar que és dels anys 40/50.La seva ubicació serà a l'interior del bar. I apareixerà entre un i dos plans en el bar interior.
- Emplaçament Elefant 2: L'emplaçament només es pot efectuar si la teva empresa comercialitza ampolles de beguda alcohòlica. Cal també que la imatge de l'etiqueta pugui aparentar que és dels anys 40/50. I que a més a més es pugui beure en forma de xarrup "chupito". La seva ubicació serà en un prestatge del bar interior. I apareixerà entre un i dos plans en el bar interior. En Roger Casamajor senyala l'ampolla, la cantinera l'agafa i el serveix i veiem com beu.
- Emplaçament Elefant a l'anís: Aquesta opció només serveix per a una marca de beguda alcohòlica d'anís. Pòster publicitari dels anys 40/50 (creat per un dissenyador si la pròpia empresa no te la imatge sinó utilitzarem la seva imatge) de la marca d'anís que apareixerà durant tot el curtmetratge en el set de rodatge exterior de la terrassa. El 90% de l'acció del curt transcorre a la terrassa on estan asseguts i a cada dos plans apareixerà el pòster. Mireia Aixalà senyala el pòster i demana tastar l'anís. Menció de la marca per part dels actors Roger Casamajor i Mireia Aixalà. Presentació del producte i ús per part dels dos actors.
- Emplaçament Elefant a la cervesa: Aquesta opció només serveix per una marca de cervesa. Cal també que la imatge de l'etiqueta pugui aparentar que és dels anys 40/50. Menció del producte (dues vegades) per part dels dos actors. Pla detall (primer terme) de la taula on estaran les cerveses i on es reconeixerà completament la marca. Beuen dos cerveses cada actor mentre estan a la terrassa del bar. I el 90% de l'acció transcorre a la terrassa del bar.
"Parlo de desig de conèixer, de saber, d'entendre."
  • Rodatge: dia 4 i 5 d'octubre.
  • Curtmetratge acabat: Es calcula que estarà acabat la primera o com a màxim la segona setmana de novembre!
  • Invitació a la sessió: Hi haurà tres sessions per veure el curtmetratge a escollir en tres sales diferents. Una al Baix Llobregat, una a Barcelona i una altre a la província de Girona. Quan tinguem dia i hora exacte ho anunciarem! Tot i així cal dir que, aquestes tres sessions es celebraran per finals de novembre i principis de desembre. El que sabem del cert es que haurà de ser o dilluns o dimarts al vespre.
  • Rebre les recompenses: Si no pots venir a cap dels tres sessions o has escollit directament la opció sense invitació de sessió, t'enviarem les recompenses a casa! Si has escollit directament l'opció de rebre-ho tot a casa, rebràs les teves recompenses a principis de desembre.
Per a mantenir-vos a informats de totes les nostres actualitzacions, avançaments del curtmetratge com fotografia, vídeo i objectes d'atrezzo, continguts addicionals o simplement mantenir el contacte i seguir treballant en aquest projecte que tanta il·lusió ens fa, ens podeu visitar a:
Per les xarxes socials del curtmetratge:
Facebook
Twitter
També per les xarxes socials de la productora:
Facebook
Twitter
Instagram
Pàgina web
Si teniu qualsevol dubte, suggeriment, el que sigui, podeu contactar amb nosaltres per correu electrònic info@catalaproductions.com
"La insinuació és una de les millors coses que hi ha."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada