dimecres, 13 de juny de 2012

L'Assemblea Nacional Catalana creua el sénia
Informació extreta de Llibertat Didital.


Presentació a València de l'Assemblea Nacional Catalana

L'ANC va travessar l'Albera i ara farà el mateix amb la Sènia cap l'Assemblea Nacional dels Països CatalansL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) farà la seva presentació a València el proper dia 20 a les 19h. al Centre Octubre CCC. L'acte està organitzat per un col·lectiu de persones amb una ferma convicció nacional, des de diferents pensaments polítics i compromeses en diverses lluites socials, cíviques i culturals.
Aquest col·lectiu té present que les iniciatives de defensa dels nostres interessos com a poble s'articulen amb distint grau segons el territori, amb més cohesió allà on la consciència nacional és major. Però considera que "els diversos ritmes en la lluita pel redreçament nacional no poden esdevindre una escletxa definitiva per al nostre futur com a poble independent".
En els darrers anys, s'han adonat com els referèndums per la independència, que tanta esperança van alçar, es quedaven al nord del Sénia sense travessar la falsa frontera que ens imposa l'estat espanyol. D'altra banda, han sorgint moviments que tot i considerar teòricament els Països Catalans com una única realitat, en la pràctica funcionen com a estructures més o menys regionals.
Així conscients que el naixement de l'ANC ha agafat una certa volada i i s'està expandint per tots els racons de lageografia de Catalunya, aquest col·lectiu de persones manifesta que des del País Valencià s'ho miren amb simpatia i complicitat, però no volen resignar-se  a continuar com a mers espectador del que passa i per això ha decidit tenir l'oportunitat de ser també actors del "nostre present i del nostre futur". Un futur que s'maginen amb el Principat i les illes i no dins de l'actual estat Espanyol.2 comentaris:

 1. Perfecte.

  Ara els valencians, seguint l'exemple dels nostres germans catalans haviem de constituir l'ANV, L'Assemblea Nacional Valenciana.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Primer de tot gràcies pel teu comentari salvatore.

   Després dir-te que jo personalment no tindria cap problema en que fos com tu dius, i de fet l'ANC ja contempla al seu text fundacional la possibilitat que es formin Assemblees a cada territori i la voluntat d'anar-hi plegats tot respectant el ritme de cada país.
   Crec entendre per on van els trets respecte l'adjectiu "nacional" i sí, l'ANC defensa la nació catalana de Salses a Guardamar però no em sembla gens dogmàtica en aquest aspecte.
   Et deixo un link de l'ANC on parla de les relacions amb la resta de PPCC.
   http://assemblea.sytes.net/?q=node/31
   Salut!

   Elimina