dijous, 28 de juny del 2012

Dues grans aportacions en homenatge a Fuster

Com és ben sabut enguany es commemoren una sèrie d'efemèrides al voltant de la persona i de l'obra del gran escriptor suecà Joan Fuster i Ortells.

Serien innombrables esmentar ara un per un tots i cadascun dels actes d'homenatge que honoren el seu record. S'estan fent molts, des dels partits polítics i des d'associacions culturals, al seu País Valencià i a tots els seus Països Catalans.

Però dintre de totes les inicatives fetes fins ara vull compartir amb tots, en el meu afany per crear coneixiement i cultura al servei de tothom, un parell de publicacions recents que en parlen i en debaten sobre el pensament de Fuster i de la seva vigència avui dia, sobretot sobre el concepte de Països Catalans, fet que interessa principalment a aquest espai.

La primera d'elles és extreta de la Fundació Irla, "Eines", tot un luxe de participació i opinió sobre Fuster i la seva ideologia, amb col·laboracions destacadades d'Antoni Furió, Agustí Cerdà, Toni Rico, Sebastià Alzamora, Francesc Viadel, Toni Mollà, etc. i amb el parer sobre el mestre que en tenen figures com Joan-Francesc Mira, Eliseu Climent, Vicent Pitarch o Francesc de Paula Burguera. Imprescindible.

La segona recomanació es tracta d'una publicació especial de la revista SAO monogràfica sobre els cinquanta anys del "Nosaltres els valencians". Articles d'acurada factura i noms de qualitat: Pau Viciano, Vicent Pitarch, Gustau Muñoz, Francesc Pérez i Moragón, etc.

Qui millor que reproduir a autors d'aquesta magnitud parlant sobre la vida, el pensament i l'obra del mestre Fuster?

A part d'això, encara deixo més informació sobre l'obra de Fuster, una antologia de textos a cura de F. Pérez i Moragón i la pàgina dedicada al de Sueca a Lletra A.

Gaudi-lo, i sobretot llegim-lo, perquè per a nosaltres els fusterians, el mestre mereixeria més que una fundació amb el seu nom.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada