dissabte, 25 de febrer de 2012

L'Ara al País Valencià, benvinguda sigues, gosadia!

Demà s'estrena el primer exemplar escrit del diari Ara a terres valencianes (de moment, però, només a les comarques de Castelló i València), i aquest fet crec que mereix una sincera felicitació als emprenedors del diari i un rotund reconeixement a la seva voluntat de fer costat a la construcció d'un imaginari de comunicació en clau Països Catalans. No oblidem que des de fa uns mesos l'Ara es pot llegir també a les Illes degut a l'acord amb el diari D-Balears.

No ens enganyem, l'aposta és de risc, l'aventura dissortada de l'Avui al sud de la Sénia és massa recent, i no hi manquen veus que desaconsellen l'empressa. I si afegim el difícil moment per a la premsa escrita que vivim, fet que es reflecteix perfectament en els nous inversors que aposten per la continuïtat del Punt-Avui, del tancament de l'edició impresa de Público o del diari lleidatà "La Mañana" que ja hi és en concurs d'acreedors, hem de valorar encara més aquest acte de "gosadia" empressarial que cerca una llum d'esperança informativa enmig de tanta penombra.

Ja hi haurà temps de jutgar els continguts, ara mateix només es pot fer que aplaudir la proposta. Com deia fa un temps l'Enric Juliana, cal "reescriure un nou relat en clau de Països Catalans", cal acabar amb l'omertà mediàtica que ens emprobeix com a poble, cal ésser de veritat una comunitat cultural en català, i cal també veure-hi més enllà del tancament de TV3 al País Valencià per començar a escriure el nostre relat.

De moment, ja s'ha anunciat que demà sortirà un especial a l'Ara sobre les relacions entre Catalunya i el País Valencià. Molt bon començament, com deia Mestre Fuster, "és ARA o mai!"

Bona sort al diari i benvolguda sigues, gosadia!!


Carles Capdevila, València: "L'ARA ajudarà a construir un nosaltres més fort"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada