divendres, 8 de novembre de 2013

País Valencià: "La tele que mos furtaren!!!.""La maté porqué era mía". Aquesta expressió castellana reflecteix perfectament la gestió que n'ha fet dels mitjans públics valencians el govern valencià del PP fins a l'actual intent d'extinció de l'ens audiovisual autonòmic. "Baluard de l'autogovern valencià", li deian a canal 9 quan l'utilitzaven com a poderós altaveu de propaganda del govern i anticatalanista. Quan ja no els hi ha servit per seguir manipulant l'han deixat anar despés, això sí, de deixar un forat de deute capaç d'amoinar tothom.
Culpables? tothom que hi ha passat per allà i que pogués decidir la direcció del canal. Mentre el govern del socialista Joan Lerma va dotar Canal 9 d'un absurd complex d'inferioritat per a foragitar la creixent visualització de TV3 al País Valencià, l'arribada del PP va fer del canal una caricatura de televisió, exceptuant algunes produccions pròpies de qualitat (la sèrie "l'Alqueria blanca", el programa "Trau la llengua" i alguns més). Tot això mentre es prohibia TV3 i mentre es posava una multa descomunal a ACPV, responsable de les emissions.
Ara n'està sortint tot; manipulacions, censura, coaccions, dirigisme, etc. Ara els treballadors dels mitjans n'han dit prou i en denuncien totes les coses que han estat suportant. "Massa tard" n'han reconegut alguns, però més val tard que mai...
Ara per fi surt a la tele "l'altre País Valencià", o n'hauríem de dir aquell País Valencià negat per l'oficialisme, el país d'Escola Valenciana, el país del Tempir, el país d'Acció Cultural i de la Intersindical Valenciana, el país del SEPC i del BEA, el país de Compromís, d'EUPV i d'Agustí Cerdà, ara n'ix a la tele el país dels Obrint Pas, aquell "país de l'olivera" que en cantaven. Que s'aixequin les catifes i en surti tota la bruticia emmagatzemada durant anys, alguna cosa s'ha trencat i mai  no tornarà a ser igual. N'ha sigut, n'era, és, en definitiva; la tele que mos furtaren!! O benvinguts! passeu passeu...


Comunicat d'ACPV:

L’entitat considera que la decisió del president Fabra és un error gravíssim
-segon, perquè significa desmantellar el que hauria de ser un dels principals instruments de cohesió del País Valencià i de promoció de la llengua i cultura pròpies dels valencians, i d’una indústria àudiovisual pròpia;
-tercer, perquè el País Valencià necessita de mitjans de comunicació públics, de qualitat i en la nostra llengua.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera la decisió del president Fabra de tancar RTVV com un greu error:
-primer, pel cost econòmic que implica, i que molt probablement serà molt major que el de mantenir l’ens;

La nostra entitat fa en aquest sentit una crida al president Fabra per a obrir vies de diàleg, amb l’objectiu de buscar solucions possibles a l’única alternativa que no hauria de contemplar-se, que és la de la liquidació de Canal 9. Per responsabilitat, per lideratge, per compromís amb l’autogovern, el president Fabra hauria de negar-se a ser el protagonista del que serà –si acaba acomplint-se- el gran fracàs de la història de l’autonomia valenciana.
Però si el Govern valencià persisteix en l’error, Acció Cultural valora la situació com una oportunitat per a recuperar el projecte del que podia haver estat Canal 9 i, junt amb entitats, sindicats i partits, perquè el que un Govern liquida, un altre Govern pot refer. Amb la complicitat dels extreballadors de l’ens, dels actors, dels professionals de la cultura, dels dobladors, de la indústria àudiovisual...
Un projecte en el que sempre ha cregut Acció Cultural: cal recordar que vam impulsar, en els moments inicials de l’ens, la campanya “Per un Canal 9 públic, de qualitat i en valencià”, i vam aconseguir el pronunciament favorable d’una gran majoria de municipis valencians; i que hem treballat molt per fer possible l’arribada de Canal 9 a Catalunya.
I és que la crisi de Canal 9 no és un fet que s’ha produit per causes inevitables, sinó que té una clara motivació: la gestió –la mala gestió- econòmica i política realitzada pels succesius governs autonòmics des de la creació de l’ens, que han fet perdre a RTVV la seua credibilitat professional i la seua audiència. Però els valencians, a pesar de tot, mantindrem la voluntat i l'esperança d'un futur millor i més digne per al nostre país.

El diputat Ignacio Blanco (EUPV)1 comentari:

  1. Bon dia. Voldria contactar amb tu. La meva a/e és el meu nom junt, a Gm... (així no dono carnassa als robots cercacorreus). Gràcies.

    ResponElimina